Jag är en syndare och jag syndar varje dag

Asalamu alaikum!
Jag är en syndare och jag syndar varje dag. Ibland syndar jag öppet, ibland syndar jag i smyg. Ibland syndar jag medvetet ibland syndar jag omedvetet. Känner du igen dig? Det bör du göra, annars är ditt hjärta fruset, djupt, djupt under isen. 
 
En av de viktigaste sakerna man måste erkänna för sig själv är att man inte är perfekt. Hur mycket vi än försöker finns det alltid något som kan förbättras. Vi slutar aldrig att synda, tyvärr men livet i dunya (denna värld) bjuder på för mycket fitna (frestelser). Exempelvis missar (nästan) alla någon gång att be en viss bön i tid. Anledning? Jo skola, jobb, barnen som skriker och som behöver matas m.m. Men tyvärr också på grund av tv-serier, tv/dator-spel, gym/hobbyn osv. 
 
Vad är vägen till paradiset då om man aldrig kan sluta synda? Jo att hela tiden försöka undvika synderna, försöka göra gott i alla tänkbara situationer och att hela tiden försöka leva enligt islam och sunnah. Viktigaste av allt är att du hela tiden vänder dig till Allaah och ber om Hans den barmhärtigastes förlåtelse. Men snälla tro inte att Allaah kommer strunta i din vädjan om förlåtelse, låt inte shaitan besegra dig två gånger på den punkten, genom att först få dig att synda och sen stjäla ditt hopp om Allaahs barmhärtighet. Allaah förlåter den som vänder sig till honom. 
 
Bild lånad av Aqila RS på Pinterest
 
Och du som inte känner igen dig i det jag har skrivit här ovan, och tror att det du gör i livet idag räcker till paradiset, tänk om. Det finns inget bevis på att du kommer vara "safe" på domens dag. Och må Allaah vägleda dig, amin.
Wa alaikum salam! 

Kommentera här: